Warning: Creating default object from empty value in /home/rotapech/gandenchoelingbg.org/plugins/system/advancedmodules/modulehelper.php on line 320

Warning: Creating default object from empty value in /home/rotapech/gandenchoelingbg.org/components/com_k2/models/item.php on line 511

       Нашите духовни наставници

      Геше Тензинг Тамдинг Роден е през 1965 г. в с. Чедам, Провинция Дагяб (Кхам), в Тибет. Пръв учител на Геше Тензинг Тамдинг е неговият баща. Когато Геше-Ла става на 11 г., баща му умира в резултат на травмите, преживени от него през 7-те години прекарани в китайски затвор. Геше-Ла решава да последва стъпките на своя чичо Кхен Ринпоче, който по това време е вече в Индия, и през 1977 г. избягва през Хималаите в Непал. Чичо му го взема в Бодхгая, където е ръкоположен за монах от Негово Светейшество Далай Лама. След даването на монашески обет, Негово Светейшество дава разрешение на Геше Тензинг Тамдинг да започне обучение в института по Будистка философия в Дхарамсала. Геше Тензинг Тамдинг завършва учебната програма вместо за 10 за 5 години и получава своята степен Геше. Кандидатства пред Негово Светейшество за приемане в манастира Ганден, където е приет в 10-ти клас след успешни изпити през 1982 г. Десет години по-късно през 1992 г. той завършва своето Геше-обучение. Отново Негово Светейшество му дава позволение за произвеждане в по-висока степен на Геше Лхарампа, която той преминава с отличие и става един от най-младите Геше Лхарампа в манастира.

    През 1993 г., веднага след вземане на изпитите, негово Светейшество го изпраща в Тайван, впоследствие в Хонг Конг и САЩ да преподава Ламрим в различни центрове. Геше Тензинг основава центрове за обучение в Дхарма в Сингапур и Малайзия. През 1995 г. пристига за първи път в Испания, за да посети своя чичо Кхен Ринпоче и преподава в негови центрове.

   През 1999 г. провежда курсове в Испания, Англия и Германия. През 2002 г., когато неговият чичо Кхен Ринпоче, игумен на манастира Ганден, умира, Геше Тензинг Тамдинг се връща в манастира, за да подреди неговите книги и записки и да подпомогне манастирската администрация. Неговият чичо го посочва за свой наследник на 5-те Будистки Центрове в Испания, където Геше Тензинг започва своята дейност през 2003 г. От тогава той изгражда повече от 15 нови Будистки Центрове в Испания. Главната му резиденция е в Менорка.